Een pittige, maar leuke tocht

De Heer Groep is al jaren een trouwe sponsor van United by Music. Dit hebben zij tot nu toe alleen in financiële zin gedaan. Dit jaar zijn ze echter verder gegaan en vijf medewerkers van De Heer Groep hebben op 13 en 14 september hun lichaam beschikbaar gesteld door deel te nemen aan een fietstocht van Spa naar Sliedrecht. Hieronder leest u hen verslag:

 

"Er werd Vanuit De Heer Groep hebben we meegereden met vijf mensen, Frans Luiten, Jan Mannee, Martin de Visser, Peter Versluis en Bert de Heer.

Vier van ons vertrokken op vrijdagmorgen vanuit Sliedrecht met de bus naar Spa, terwijl Frans op eigen gelegenheid vanuit Brunssum is afgereisd. Na de gebruikelijke foto bij de fontein in het centrum van Spa, werd er om 12 uur vertrokken, waarna de ene heuvel na de andere opdook en bedwongen moest worden, met helaas maar weinig vlakke kilometers daartussen.

 

Gelukkig was er wel een lange afdaling bij La Gileppe, waar de meesten daalden met een snelheid van tegen 70 kilometer per uur, maar er was ook een enkele dwaas bij die nog meetrapte, om zonodig boven 70 kilometer uit te komen (u kent hem wel: hij heeft een halve baard van 5 dagen niet scheren).

De apotheose van de dag was de Kruisberg, direct gevolgd door de Eysenerbosweg, waarna het hotel in Sittard niet ver meer was en we na een afgelegde afstand van 116 kilometer heerlijk konden douchen, eten en slapen. De volgende dag was het weer vroeg opstaan voor de volgende etappe. Om toch het nodige klimwerk er in te houden werd er teruggekeerd naar België, zodat het uiteindelijk een paar uur duurde voordat we echt de weg naar het noorden konden aanvangen. In België waren her en der wegomleggingen, op enig moment was de weg gewoon afgesloten met een hek, zonder dat dit vooraf was aangekondigd of werd aangegeven hoe verder.

 

Helaas waren op zaterdag de weersomstandigheden niet ideaal; veel regen, veel wind, af en toe weer een beetje zon, zodat je niet wist of je het regenjack aan moest doen of juist uit moest laten. Bij Gorinchem vond een hergroepring plaats van de snelle (28 km per uur) en de langzame (25 km per uur) groep, waarna we gezamenlijk naar Sliedrecht reden en vanwege de slechte weersomstandigheden en de vele lekke banden uiteindelijk meer dan drie kwartier later arriveerden dan gepland.

 

We werden door ons ontvangstcomité als gladiatoren binnengehaald: voor ons niet de door, maar de gladiolen! Voor ons vijf waren de zaken fantastisch geregeld; we konden heerlijk douchen in de PC Hooftlaan, waar Gida en Laura, met behulp van Sophie (nou ja) en Corrie een heerlijke maaltijd hadden bereid, met soep, salade, quiche, meloen, spareribs, biefstuk, diverse groenten en zo meer. Nadat we dit (voor een deel) tot ons genomen hadden zaten een paar zware, maar leuke dagen er op en konden we naar huis om de hele zondag heerlijk uit te rusten."